slika116

NOVOSTI

NOVOSTI

NOVOSTI | 21.11.
2022.

PRVA DEKLARACIJA BESPAPIRNOG CARINJENJA U ISPOSTAVI AGENT PLUSA U DOBANOVCIMA

U cilju poboljšanja efikasnosti carinskih postupaka, špedicija Agent Plusa zavela je prvu deklaraciju i generisala carinski račun u ispostavi u Dobanovcima (CI Terminal II), u okviru projekta bespapirnog carinjenja, koje sprovodi Uprava carina kako bi uskladila carinske procedure po modelu EU.

Bespapirno carinjenje je projekat Uprave carina sa naprednim funkcijama u pogledu digitalizacije carinskih procedura koji se realizuje sa deklarantima, a koji omogućava da se bez odlaska na ispostavu dobija uvid u status deklaracije, dok sva komunikacija ostaje zabeležena.

Novi način carinjenja usklađen je i dogovoren sa svim Ministarstvima koji će uvažavati ovakve setove carinske dokumentacije, a podrazumeva da se prilikom uvoznog carinjenja carinski račun dobija u PDF formatu, dok se kod izvoznog carinjenja dobija JCI u PDF format, elektronski overen i potpisan QR kodom.

Uvažavajući najviše standarde u oblasti sigurnosti poslovanja, finansijske izvrsnosti i organizacione efikasnosti, Agent Plus je među prvih 25 kompanija u Srbiji, dobila i sertifikat Ovlašćenog privrednog subjekta – AEO, koje dodeljuje Uprava carina i time omogućava svojim klijentima da brže i preciznije realizuju i najsloženije carinske procedure na carinskim terminalima u Srbiji.

slika107

Naše poslovnice

slika108
DIREKCIJA BEOGRAD

Makenzijeva 25, 11000 Beograd, Srbija
tel. +381 11 204 01 00
e-mail: office@agp.rs

OSTALE POSLOVNICE
slika109
AGENT PLUS HRVATSKA

Oreškovićeva 3, Zagreb
Tel: +385 1 660 84 53
E-mail: office@agentplus.hr

OSTALE POSLOVNICE
slika110
AGENT PLUS CRNA GORA

Barskih logoraša 5b, Bar
+382 30 312 988
E-mail: office@agentplus.me

OSTALE POSLOVNICE
slika111

Jedna smo od vodećih kompanija na prostoru Jugoistočne Evrope u oblasti morskog i rečnog transporta, čarteringa brodskog prostora i agentiranja plovila na Dunavu i drugim unutrašnjim, plovnim putevima. Pored toga, sa podjednakim uspehom se bavimo organizacijom transporta zbirnih i pojedinačnih pošiljki drumskim i vazdušnim putem, transportom vangabaritnog tereta kao i konsaltingom.

Sva prava zadržana © 2022 Agent plus d.o.o.
Izrada web sajta
icon112
icon113
icon104
icon114
icon115