slika116

NOVOSTI

NOVOSTI

NOVOSTI | 20.05.
2023.

REFORMOM OBRAZOVANOG SISTEMA DO KVALIFIKOVANOG KADRA U SEKTORU SAOBRAĆAJA

Agent Plus prisustvovao okruglom stolu „Obrazovanje u sektoru saobraćaja“

Osnivač i generalni direktor Agent Plus Grupe, gospodin Zoran Netković i predsednik Sektora saobraćaja Unije poslodavaca Srbije, prisustvovao je 18.maja okruglom stolu „Obrazovanje u sektoru saobraćaja“, povodom uvođenja reforme obrazovanog sistema u cilju smanjenja deficita stručnog kadra u ovoj industriji, pored predstavnika Saveza samostalnih sindikata Srbije, Ministarstva prosvete, Ministarstva unutrašnjih poslova, Agencije za bezbednost saobraćaja, Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja, Akademije strukovnih studija, Saobraćajnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Zajednice srednjih saobraćajnih škola, Železničke tehničke škole, CPC centra za obuku profesionalni vozača, Asocijacija auto škola, kao i ostalih članova Unije poslodavaca sektora saobraćaja koji su bili domaćini skupa.

Nedostatak obrazovanja u sektoru saobraćaja postaje sve veći izazov u poslovanju, koji je od izuzetnog značaja za stabilnost transportne delatnosti, kvalitet usluga, konkurentnost privrede, ali i bezbednost saobraćaja i korisnika transportnih usluga. Uvođenjem sveobuhvatne reforme, izgradio bi se institucionalni okvir koji bi mladima omogućio kvalitetno obrazovanje i zapošljavanje na adekvatnim radnim mestima. Formiranje programskog i funkcionalnog sistema obrazovanja, omogućio bi ne samo kvalitetnu edukaciju, već i odgovarajuću stručnu praksu, koja je u skladu sa potrebama privrede.

Da bi se reforma na nivou države uspešno realizovala, od izuzetnog značaja je uspostavljanje sinergijske saradnje obrazovanih institucija sa poslodavcima, kako bi se mladi upoznali sa traženim zanimanjima, kroz organizaciju praktičnih obuka i praćenja tehnoloških promena u privredi.  

Na okruglom stolu diskutovano je i o značajnoj ulozi Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) u ovom procesu, koja bi trebalo da postane aktivniji inicijator u praćenju, analizi tržišta rada i pružanju konstruktivnih predloga u obrazovanju mladih u sektoru saobraćaja. Predloženo je da NSZ proširi mere zapošljavanja, ali i budžetska izdvajanja u cilju efikasnijeg povezivanja poslodavaca i mladih bez iskustva.

Agent Plus Grupa prepoznajući značaj stvaranja profesionalnog kadra, poslednjih godina aktivno motiviše studente završnih godina osnovnih i master studija, kroz predstavljanje poslovanja i regrutaciju kandidata na fakultetskim sajmovima, učestvovanjem u programima podsticaja zapošljavanja mladih, ali i kroz redovne obuke zaposlenih, čineći svoju grupaciju stručnom i spremnom na svaki izazov.

U Agent Plusu spojeni su mladost, iskustvo, znanje i ekspertiza, koje uz profesionalizam i timski duh, predstavljaju siguran korak ka ostvarenju ambicioniznih planova kompanije.

slika107

Naše poslovnice

slika108
DIREKCIJA BEOGRAD

Makenzijeva 25, 11000 Beograd, Srbija
tel. +381 11 204 01 00
e-mail: office@agp.rs

OSTALE POSLOVNICE
slika109
AGENT PLUS HRVATSKA

Oreškovićeva 3, Zagreb
Tel: +385 1 660 84 53
E-mail: office@agentplus.hr

OSTALE POSLOVNICE
slika110
AGENT PLUS CRNA GORA

Barskih logoraša 5b, Bar
+382 30 312 988
E-mail: office@agentplus.me

OSTALE POSLOVNICE
slika111

Jedna smo od vodećih kompanija na prostoru Jugoistočne Evrope u oblasti morskog i rečnog transporta, čarteringa brodskog prostora i agentiranja plovila na Dunavu i drugim unutrašnjim, plovnim putevima. Pored toga, sa podjednakim uspehom se bavimo organizacijom transporta zbirnih i pojedinačnih pošiljki drumskim i vazdušnim putem, transportom vangabaritnog tereta kao i konsaltingom.

Sva prava zadržana © 2022 Agent plus d.o.o.
Izrada web sajta
icon112
icon113
icon104
icon114
icon115