slika116

NOVOSTI

NOVOSTI

NOVOSTI | 20.07.
2020.

UPRAVA CARINA DODELILA AGENT PLUSU STATUS OVLAŠĆENOG PRIVREDNOG SUBJEKTA (AEO)

Nakon dugotrajnog i detaljnog procesa provere poslovanja, Uprava carina Republike Srbije je Agent plusu dodelila status ovlašćenog privrednog subjekta, čime je naša agencija svrstana među svega 25 kompanija u Srbiji sa ovim sertifikatom.

ŠTA JE AEO I ZAŠTO JE UVEDEN

Status ovlašćenog privrednog subjekta (Authorised Economic Operater – AEO) koji se izdaje i u EU, predstavlja potvrdu Svetske carinske organizacije donetu sa namerom da se uspostavi “siguran lanac nabavke” robe u svim fazama distribucije. Kompanija kojoj je odobren pomenuti status, ispunjava najviše standarde u oblasti sigurnosti poslovanja, finansijske izvrsnosti i organizacione efikasnosti, prošla je rigoroznu kontrolu svih segmenata poslovanja i usvojila stroge evropske standarde.

Koliko je teško dobiti pomenuti status, svedoči činjenica da na godišnjem nivou, u Srbiji najviše pet privrednih subjekata može da uđe u ovo probrano društvo, ukoliko naravno pre toga ispune zadate kriterijume.

TRI VRSTE SERTIFIKATA

Postoje tri vrste sertifikata, koji se razlikuju prema olakšicama koje proizilaze iz određenog statusa.

  • AEO za carinska pojednostavljenja (“AEO C”)
  • AEO za sigurnost I bezbednost (“AEO S”)
  • Ukoliko podnosilac zahteva ispunjava uslove za izdavanje oba prethodno navedena sertifikata, carinski organ nadležan za donošenje odluke izdaje kombinovano odobrenje (“AEO S”)

KOJE SU PREDNOSTI AEO

Ovlašćeni privredni subjekti koriste brojne olakšice u vezi sa carinskim postupcima i carinskom kontrolom na teritoriji čitave Evropske Unije, ostvarajujući značajne uštede u resursima i vremenu obavljanja posla. Pritom povećavaju efikasnost i efektivnost poslovanja, kao i konkurentnost na tržištu što u krajnjoj liniji doprinosi većem zadovoljstvu klijenata.

Osnovne prednosti koje donosi status ovlašćenog privrednog subjekta, ogledaju se pre svega u sledećem:

  • Jednostavnije odobravanje pojednostavljenih carinskih postupaka
  • Manje fizičkih I dokumentarnih kontrola
  • Davanje prednosti pošiljkama, ukoliko su odabrane za kontrolu
  • Izbor mesta kontrole
  • Posredne pogodnosti u pogledu veće sigurnosti poslovanja, bolje saradnje i koordinaciji svih strana u lancu nabavke
  • Bolji odnosi sa carinom i drugim organima državne uprave

“Kompanije sa statusom Ovlašćenog privrednog subjekta (AEO) priznate su u međunarodnom lancu snabdevanja kao pouzdani partneri čiji interni sistem upravljanja garantuje klijentima bezbednost i zaštitu, kao i smanjenje administracije i troškova u poslovanju. Imajući u vidu da Agent plus grupa posluje u međunarodnom okruženju na svetskom tržištu, svedoci smo da je AEO globalno priznati status kvaliteta poslovanja koji klijenti širom sveta sve više zahtevaju od logističkih kompanija.

Sertifikat AEO koji nam je dodelila Uprava carina na najbolji način potvrđuje moto naše kompanije “kvalitet bez kompromisa” kojim se rukovodimo u postupanju robom naših klijenata, bez obzira da li dolaze iz Srbije, regije ili širom sveta. Nas u Agent plus grupi, posebno ohrabruje činjenica da smo nastavili da unapređujemo svoje poslovanje i konkurentnost na domaćem i svetskom tržištu, uprkos negativnim okolnostima koje je pandemija virusa COVID-19 izazvala u svetskoj ekonomiji” – izjavio je povodom dodele prestižnog AEO priznanja, generalni direktor agencije Agent Plus, gospodin Zoran Netković.

slika107

Naše poslovnice

slika108
DIREKCIJA BEOGRAD

Makenzijeva 25, 11000 Beograd, Srbija
tel. +381 11 204 01 00
e-mail: office@agp.rs

OSTALE POSLOVNICE
slika109
AGENT PLUS HRVATSKA

Oreškovićeva 3, Zagreb
Tel: +385 1 660 84 53
E-mail: office@agentplus.hr

OSTALE POSLOVNICE
slika110
AGENT PLUS CRNA GORA

Barskih logoraša 5b, Bar
+382 30 312 988
E-mail: office@agentplus.me

OSTALE POSLOVNICE
slika111

Jedna smo od vodećih kompanija na prostoru Jugoistočne Evrope u oblasti morskog i rečnog transporta, čarteringa brodskog prostora i agentiranja plovila na Dunavu i drugim unutrašnjim, plovnim putevima. Pored toga, sa podjednakim uspehom se bavimo organizacijom transporta zbirnih i pojedinačnih pošiljki drumskim i vazdušnim putem, transportom vangabaritnog tereta kao i konsaltingom.

Sva prava zadržana © 2022 Agent plus d.o.o.
Izrada web sajta
icon112
icon113
icon104
icon114
icon115