slika116

POSREDOVANJE PRI OSIGURANJU ROBE U TRANSPORTU

POSREDOVANJE PRI OSIGURANJU ROBE U TRANSPORTU


U saradnji sa pouzdanim osiguravajućim društvima, preporučujemo osiguranje robe u transportu od svih rizika uz veoma povoljne premije za All Risk svim našim klijentima.

Za osiguranje robe u međunarodnom prevozu koristimo ugovor o međunarodnoj kupovini i prodaji robe. Roba u prevozu osigurana je od opasnosti gubitka, uništenja ili oštećenja usled nepredviđenih, eksternih faktora rizika. Roba je, bez obzira na prevozno sredstvo, relaciju prevoza ili njenu vrstu, tokom puta do odredišta izložena čitavom nizu najrazličitijih rizika koji mogu prouzrokovati njeno oštećenje (umanjenje vrednosti), a u najgorem slučaju, i potpuni gubitak.

Osiguranje se može zaključiti pojedinačno, za svaki obavljeni transport, ili po generalnoj polisi (GPT) za sve obavljene prevoze u toku osiguranog perioda koji je preciziran ugovorom.


Zašto je važno osigurati robu u transportu?

Osiguranje robe je jedini način za obezbeđenje/zaštitu uvoznika/izvoznika kao vlasnika robe. Roba u transportu može se osigurati od:
  • Svih rizika - po klauzuli svi transportni rizici tj. Institute Cargo Clauses (A)
  • Pojedinih rizika po klauzuli Institute Cargo Clauses (B)
  • Pojedinih rizika po klauzuli Institute Cargo Clauses (C)
  • Dopunskih rizika Institutske klauzule za osiguranje robe protiv ratnih rizika / Dodatno na Osiguranje A, B, C
  • Dopunskih rizika Institutske klauzule za osiguranje robe protiv rizika štrajka/ Dodatno na Osiguranje A, B, C
Koja je cena osiguranja?

Kao i sve druge usluge osiguranja i osiguranje robe morate platiti kroz premiju osiguranja. Premija se obično obračunava u zavisnosti od vrednosti robe, vrste robe kao i relacije i transportnih sredstava koja se koriste kao i drugih specifičnih rizika. Same premije nisu iste za sve tipove transporta i često zavise od visine procenjenog rizika, verovatnoće nastupanja i vrednosti osiguranja, zato nam pošaljite upit na office@agp.rs, a kolege će vam odgovoriti u najkraćem roku.

slika107

Naše poslovnice

slika108
DIREKCIJA BEOGRAD

Makenzijeva 25, 11000 Beograd, Srbija
tel. +381 11 204 01 00
e-mail: office@agp.rs

OSTALE POSLOVNICE
slika109
AGENT PLUS HRVATSKA

Oreškovićeva 3, Zagreb
Tel: +385 1 660 84 53
E-mail: office@agentplus.hr

OSTALE POSLOVNICE
slika110
AGENT PLUS CRNA GORA

Barskih logoraša 5b, Bar
+382 30 312 988
E-mail: office@agentplus.me

OSTALE POSLOVNICE
slika111

Prisutni u svim delovima sveta, preko kancelarija u Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori i kancelariji partnera i agenata sa kojima blisko sarađujemo, predstavljamo podršku malim i srednjim preduzećima u organizaciji svih vidova transporta, i strateški smo partner globalnim kompanijama na značajnim infrastrukturnim projektima.

Sva prava zadržana © 2022 Agent plus d.o.o.
Izrada web sajta
icon112
icon113
icon104
icon114
icon115